Новини

Ліга Медіаторів України

За міжнародної підтримки Ліга медіаторів України розпочала роботу в проекті «Сімейна медіація в період війни».

Війна принесла горе в кожну українську сім’ю. За цей час понад 12 мільйонів людей були змушені залишити свої будинки та шукати безпечне житло в інших регіонах країни або за її межами. 

Тим часом ЮНІСЕФ повідомляє, що майже дві третини дітей в Україні є внутрішньо переміщеними особами або залишили межі України, ховаючись від війни.

Все це вплинуло на погіршення емоційного стану людей, підвищило рівень напруги, стресу та агресії, що в свою чергу призвело до руйнування взаємовідносин  всередині родин та різко збільшило кількість сімейних суперечок та конфліктів. 

 

За міжнародної підтримки та сприяння ГО «Ліга медіаторів України» був організований унікальний в Україні ПРОЄКТ «Сімейна медіація в період війни». 

Стартував проєкт у липні 2022 року.

Тривалість проєкту – 1 рік. 

 

Основна мета Проєкту – це надання онлайн послуги транскордонної сімейної медіації для українських сімей, члени яких були змушені залишити країну через воєнні, бойові дії. 

Українські сімейні медіатори – волонтери вживають всіх можливих заходів задля того, щоб сприяти батькам в транскордонних сімейних спорах, які торкаються інтересів дітей, у пошуку мирного, взаємоприйнятного виходу з конфлікту. 

Хто задіяний у проєкті?

-       50 українських медіаторів – волонтерів з багаторічним практичним досвідом проводять онлайн-медіації для всіх українців, які звертаються за допомогою у врегулюванні конфлікту.

-       міжнародні експерти з Ізраїлю, США та Європи,  які діляться з українськими медіаторами практичним досвідом по роботі з кризовою медіацією та особливостями роботи з транскордонними сімейними спорами.

-       міжнародні та українські супервізори, які допомагають та підтримують сімейних медіаторів в практиці.

Хто може звернутися за допомогою?

-       кожний українець, який постраждав від війни, 

-       кожний українець, хто був переміщений або був вимушений виїхати з України через війну. 

Як звернутися по допомогу із запитом на медіацію?

Заповнити реєстраційну форму https://forms.gle/qe6fRufFB7HMvdWF8